Stichting Helping Kitten Paws

Voedingstips

Wij krijgen regelmatig de vraag wat de kittens het beste kunnen eten. Op tv en internet komen reclames voorbij van commerciele merken en veel mensen geloven dat dit het beste is voor de kat. Dit is echter niet altijd het geval. Veel commerciele merken bevatten maar weinig vlees en zoals algemeen bekend is een kat een carnivoor. Waar u op moet letten wanneer u voer voor uw kat koopt, is dat het hoofdingredient vlees moet zijn. Helaas bevatten veel commerciele merken voornamelijk granen, vulmiddelen en dierlijke bijproducten. Uiteraard is het niet gezegd dat een kat die dit voer eet per definitie ziek wordt en niet oud zal worden. Er zijn ook genoeg mensen die oud worden op fastfood. Dit betekent echter niet dat het de beste levensstijl is.. 

 

De laatste tijd is er een trend van graanvrije voeding. Een label met 'graanvrij' is ook niet altijd beter, want er moet op gelet worden dat de granen niet volledig vervangen zijn door andere koolhydraten. Laat u dus ook niet zomaar door alle graanvrije labels in de maling nemen, maar lees welke ingredienten er in de voeding zitten. Onthoudt dat een kat een carnivoor is en dat vlees het belangrijkste ingredient is. 

 

Hele kleine kittens geven wij vaak Royal Canin babycat mousse, puur omdat het de overgang van melk naar vast voedsel vermakkelijkt aangezien het lichtverteerbare mousse is die ze makkelijk kunnen oplikken. Ook de babycat en kittenbrokjes zijn makkelijk om mee te starten omdat ze heel klein zijn. Wanneer de kittens ouder worden kunnen ze langzaam overgezet worden op koolhydraatarme brokjes en ander natvoer. Wij adviseren altijd om de katten zowel brokken als een half zakje/ blikje natvoer te geven. Katten zijn namelijk van nature geen drinkers en dit zorgt ervoor dat hun vochtgehalte goed op peil blijft. 

 

Merken waar wij goede ervaringen mee hebben zijn bijvoorbeeld: 

 

- brokken: Orijen, Sanabelle no grain, Purizon en Applaws.

- natvoer: Cosma nature, Almo nature, Animonda en Applaws.

 

 

Deze merken zijn tegen gereduceerde tarieven te kopen op Zooplus.