Stichting Helping Kitten Paws

Over ons

Helping Kitten Paws is een klein team van mensen dat zich inzet voor de zwerfkatten in omgeving Torrevieja in Spanje. Tijdens onze vakanties in Spanje kregen wij steeds meer het leed onder ogen dat deze katten moeten ondergaan. Grote hoeveelheden straatkatten en moederloze of gedumpte kittens was een veel voorkomend probleem en langzamerhand zijn wij hierbij steeds meer betrokken geraakt. Aangezien ons werk steeds groter is geworden en hiermee ook de kosten en de verantwoordelijkheid, hebben we besloten dat we als stichting verder gaan. 

 

Wat doen wij? Wij proberen zoveel mogelijk zwerfkatten te castreren en de kolonies die wij beheren gezonde voeding te verschaffen en medische zorg te bieden indien nodig. Moederloze of gedumpte kittens redden wij van de straat wanneer zij het straatleven niet zullen overleven. Wij vinden vaak kittens die ernstig verkouden zijn of een ander virus hebben. Wij proberen met intensieve behandeling de ogen te redden en het virus te overwinnen. Zodra de kittens gezond en oud genoeg zijn, zoeken wij gepaste huisjes voor hen. Kittens die via de dierenarts geadopteerd kunnen worden, zullen in Spanje worden geplaatst. Voor de katten waarbij dit geen mogelijkheid is, zoeken wij naar geschikte adoptanten in Nederland.  Wij beschikken niet over een opvang en verzorgen dus de katten op straat (kolonies) en in onze eigen woning tot aan adoptie. Heel soms maken we gebruik van opvanggezinnen. De Stichting beschikt dus ook niet over een opvang in Nederland en zal alleen katten naar Nederland laten overvliegen die geadopteerd zijn. 

 

Waarom katten in Spanje? Regelmatig krijgen wij de vraag waarom we katten in Spanje helpen en niet in Nederland. Uiteraard is dit een gevolg van in levende lijve ondervinden wat voor een leven de katten daar hebben. Grote groepen van zwerfkatten (kolonies) zijn wanhopig op zoek naar eten en sterven van uithongering of ziektes. Asiels kennen ze bijna niet in Spanje en in de praktijk zijn dit dodingsstations. Ook worden helaas nog steeds katten vergiftigd of op andere manieren vermoord om maar van het kattenoverschot af te komen. Wij willen dan ook ons steentje bijdragen aan het terugdringen van het aantal zwerfkatten en het informeren wat betreft het belang van castreren. Tevens zien wij hoe bepaalde kittens of katten geen kans hebben op adoptie in Spanje. Helaas heerst er nog veel bijgeloof en maken bijvoorbeeld zwarte katten vaak geen schijn van kans. Ook katten met een handicap of bijzonderheden zijn moeilijk te plaatsen in Spanje en dus worden zij ter adoptie aangeboden in Nederland.