Stichting Helping Kitten Paws

Adoptieprocedure

Zodra wij een kitten van de straat hebben kunnen redden, verzorgen wij deze in ons huis totdat hij of zij gesocialiseerd is en gezond. Vaak zijn de kittens erg ondervoed en/ of zijn ze ziek, dus nemen wij eerst rustig de tijd om ze te verzorgen. Wij gaan altijd direct naar de dierenarts (meestal de dag nadat ze gevangen zijn) om ze na te laten kijken en voor advies indien ze ziek zijn. Zodra ze er klaar voor zijn, plaatsen wij ze ter adoptie op social media en onze website. 

 

Wij zullen altijd door middel van een telefonisch intakegesprek, het adoptieformulier en/of een huisbezoek beoordelen of het een juiste match is.

 

Voor het adopteren van een van onze kittens hebben wij een aantal adoptievoorwaarden: 

 

- na plaatsing wordt er contact gehouden met ons en ontvangen wij zo nu en dat updates in de vorm van foto's en/of filmpjes. 

- de kittens worden gecastreerd wanneer ze de leeftijd hebben bereikt waarop ze geslachtsrijp zijn en voordat ze naar buiten gaan. 

- de kittens worden gevaccineerd voordat zij naar buiten gaan. 

- de katten mogen niet herplaatst worden zonder overleg en bemiddeling van de stichting. Wij zullen ons inzetten om zo snel mogelijk een gepast huisje te vinden, mocht het echt niet goed gaan. Tot de herplaatsing bent u verplicht voor de kat te blijven zorgen. In uitzonderlijke gevallen kunnen we kijken of er een opvanggezin te regelen is tot aan de herplaatsing. 

 

 

Katten die naar Nederland komen zijn in ieder geval: 

- gechipt

- gevaccineerd tegen rabiës 

- ontvlooid

- ontwormd

- voorzien van paspoort

- minimaal 1 keer gezien door een dierenarts 

- getest op FIV/FELV (kattenaids & leukemie) 

 

 

De adoptievergoeding voor een kitten ligt tussen de 95 en 200 euro. Dit bedrag is afhankelijk van de medische kosten die gemaakt zijn en de uiterlijke kenmerken van de kat. Dit bedrag is gebaseerd op alle onkosten die wij maken voor de reis, de chip, het paspoort, de rabiesinjectie, de ontworming en ontvlooiing, bloedtesten en de verzorging van de katten. 

Tegen vergoeding kunnen we altijd kijken of het haalbaar is om de kitten ook te laten inenten en/of castreren. Wanneer u het kitten zo snel mogelijk wilt hebben, is het niet raadzaam om naast de rabiësenting nog meer entingen te geven. Dit zal een te grote aanslag zijn op het immuunstysteem.

 

Bij reservering van een kitten vragen wij om een deel van de adoptievergoeding. Dit om zeker te zijn dat wij niet alles in werking zetten voor een kitten dat uiteindelijk toch geen huisje heeft om naar toe te vliegen. 

Hierna gaan wij op zoek naar een vlucht waarop het kitten mee kan. Regelmatig vliegen wij zelf heen en weer, dus kunnen wij de kittens meenemen op de vlucht. Over het algemeen duurt het zo 3 weken tot 1.5 maand voordat een kitten bij u is. Tot die tijd houden we u door middel van foto's en filmpjes op de hoogte. In overleg zal het kitten opgehaald kunnen worden in Alkmaar, wordt hij/zij bij u thuis gebracht door een van onze vrijwilligers of ontmoet u een vrijwilliger op het vliegveld.